Övrigt

Knasiga saker folk har sagt...

2018-12-04 17:56 #0 av: Lonaa

Vi har nog alla råkat ut för kommentarer som "Ryck upp dig!" och "Det är väl bara att..." (sätt in valfri aktivitet som man uppenbarligen inte klarar, hur 'enkel' den än tycks vara).

En del personer är dock värre stolpskott än andra.LooserVad har ni fått för knasiga kommentarer om depression, hur man mår och så vidare?

Några från min lista:
"Mår du verkligen såhär dåligt eller är du bara lat?"
"Har man hund så kan man också jobba!"
"Se till att skaffa dig en partner /skaffa barn"
"Gå ut på krogen och sup och hitta dig ett ligg!" 
"Du är väl lesbisk? Inte konstigt att du mår dåligt!" 
"Du kan ju inte sitta och deppa och bli fet, du måste banta och vara aktiv, tänk på ditt blodtryck!" (Detta strax efter att ha varit inlagd på psyk i tre veckor. Om man funderar på om just den här dagen är lämplig att ta livet av sig så kanske blodtrycket inte känns så viktigt?)

Samtliga sagda av folk i "branschen", dvs läkare, psykologer eller folk på Försäkringskassan... Några som valt fel yrke här i livet?Tyst

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2018-12-04 17:58 #1 av: tlover

"alla kan jobba”

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-12-06 07:55 #2 av: RosieGem

Jag  var med en ung tjej till psykakuten för nått år sedan och läkaren sa till henne att "drick lite te, ladda ned en app med lugna ljud och tänk på positiva saker som hänt under dagen". Tjejen hade varit med om ett grovt brott dagarna innan och så förtvivlad att hon inte gick att få att prata hela meningar.  

Anmäl
2018-12-10 17:06 #3 av: serenas

Jag har en pojkvän med djupa depressioner i perioder, han är inne i en sådan nu. Han blockerar mitt nummer, och stänger in sig, om vi råkar mötas så behandlar han oss som luft. Vi når inte fram, han sköter dock sitt jobb. Vi har koll på att det tänds och släcks i lägenheten.

Folk säger till mig , du är värd någon bättre, dumpa honom.
Varför skulle jag göra det? Det blir inte bättre för det.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.