Nedstämdhet

Funderingar kring depression

2018-10-26 23:33 #0 av: fåret

Jag har nyligen fått reda på att jag lider av depression. 

Jag är nu mycket förvirrad och fundersam. Jag känner mig allt som oftast precis som symptomen beskriver: nedstämd, utmattad, orklös, hopplös osv. Trots det kan jag fortfarande då och då känna vilja att göra saker jag tycker om eller vara med människor. Kan man fortfarande ha dessa i grunden "lyckliga" känslorna fast att man är deprimerad? 

Anmäl
2018-10-27 02:22 #1 av: panini

Självklart kan man det, depression påverkar ingen person likadant och det behöver inte betyda att man konstant är nere i en svacka. Ibland kan jag få en sådan extrem livsglädje där det känns som att jag skulle kunna göra vad jag än ville, för att efteråt må värre än värst i flera veckor.  Det kan ju även vara så att du har en lindrig depression och då är man oftast, som jag har förstått det, mer "fungerande" och inte lika påverkad av sin depression Glad

Anmäl
2018-10-27 09:41 #2 av: Niklas

Vid utmattningsdepression kan man ha en i grunden positiv syn på livet, men vara så trött att man inte orkar allt det man är van vid.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2018-10-28 21:57 #3 av: fåret

Hm. Tack för svar. Utredningen pågor fortfarande, så jag får nog helt enkelt ha tålamod och se vad som händer. Tack för lite råd!

Anmäl
2018-10-30 09:37 #4 av: Niklas

Lycka till!

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2018-11-05 16:48 #5 av: Calcifer

Man kan absolut fortfarande känna positiva känslor eller skratta och må bra. Jag är deprimerad, och jag har varit det i åratal utan uppehåll, men nog kan jag göra saker som ger mig en tillfällig känsla av glädje. 

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.