Övriga depressioner

Jag avskyr vården

2017-10-13 20:12 #0 av: [chimpy]

Jag försökte långt i förväg innan det skulle gå för långt att få hjälp från sjukvården, men de nekade mig. Det tog 4 försök och två byten innan jag ens fick komma till en läkare.

Jag har börjat självmedicinera eftersom det inte finns någon annan utväg för mig att klara dagarna med den extrema smärta jag har i kroppen. Medicinen hjälper. Jag har för tredje gången ringt vården för att få kontakt med läkare så vi kan prata om problemet och om jag kan få testa denna medicinen jag tar som permanent medicinering (eller tillfällig) eftersom den faktiskt hjälper mot smärtan.

Jag har blivit nekad vård alla tre gånger, de säger bara, inga tider återkom en annan dag.

Medicinen börjar ta slut. Trots att den hjälper så är jag självklart helt utmattad om dagarna efter jobbet eftersom kroppen får stå ut med så mycket, inklusive skit från arbetskollegor och ingen hjälp från vården. Jag bryter ihop och gråter varje dag, jag kan vakna mitt i natten och börja gråta i 1 - 2 timmar.

Allt känns så meningslöst, vad är vitsen om jag inte ens får hjälp när jag ber om det. Vad mer ska jag behöva göra?

Det har gått så långt nu att jag vet att jag är deprimerad. Oändligt gråtande, blir upprörd över ingenting. Tårögd dygnet runt. Den eviga klumpen i halsen. Vill bara få slut på allting. Först tog jag medicinen för att få mig att klara vardagen i jobbet. Nu tar jag den också för att domna bort känslorna. Blandar lite hej vilt för jag bryr mig bara inte längre.

Läkarna har aldrig tagit värkproblematik på allvar. De drar alltid ut på det och när man väl får tid har det gått så långt att man är i en djup depression och då säger de alltid att värken är pga depressionen. De förstår aldrig att det är DEM som orsakat depressionen eftersom jag inte får hjälp till att börja med, att jag ringer desperat efter hjälp och läkartid varje vecka men blir nekad. Ingen vill hjälpa, ingen vill lyssna.

Jag hoppas verkligen att livet börjar vända snart, för jag är riktigt rädd över de tankar som flyger runt i mitt huvud varje dag dygnet runt och de saker jag gör redan nu och vad de kan leda vidare till. En lilla minsta grej kan knuffa mig över gränsen känns det som nu. 

Anmäl
2017-10-13 20:19 #1 av: punkmusic

Vad är det för värk och vad är det för tabletter du erhåller?

Du har rätt att vända dig till vilken vc du vill, i hela landet, oavsett vart du bor. 

Jag skulle kontakta en annan vc. Säga att du har ont och att du behöver boka in en tid. Jag förstår inte varför de skulle neka dig att boka in en tid? Det går även att gå till privat vårdgivare om du inte känner att du får hjälp av landstinget. 

Ibland måste patienten gå till en  sjuksköterska innan kontakt med läkare är möjlig. Jag skulle som patient i detta läge ta kontakten med sjuksköterska, om det är det som erbjuds. Oavsett om du känner att det är rätt eller inte. De kan skicka dig vidare och kan ha en större påverkan/påskynda förloppet mer än vad en enskild patient ibland kan. 

Anmäl
2017-10-13 20:40 #2 av: [chimpy]

Jag tar Citodon. Jag har haft ryggvärk i allt från mild grad till riktigt ordentliga smärtor i cirka 7 år nu. Jag är nästan aldrig i vården eftersom jag har blivit så illa bemött utan går oftast bara dit när jag är behov av läkarintyg eller receptförnyelse om de inte kan göra det utan besök. Men jag har varit under utredning för några år sedan under två års tid, så jag har papper och intyg på att jag faktiskt har dessa problemen.

Jag har testat tre andra vårdcentraler i orten. En av dem kom jag till en läkare som sa att hon inte kunde hjälpa mig med sjukskrivning och skickade hem mig. Jag ville inte ens bli helt sjukskriven, bara gå ner lite i tid. För min värk började komma tillbaka och jag kände jag ville hindra den innan den blir värre.

Jag gick inte tillbaka till den utan provade en annan och där sa de nej med detsamma och nu är jag hos en tredje som också sa de inte hade tider att erbjuda.

Kanske jag får testa sjuksköterska då om de nekar mig nästa gång igen. Får jag inte receptförnyelse så kommer jag inte klara resten av tiden jag har kvar på arbetet.

Anmäl
2017-10-13 21:02 #3 av: Annielle

Jag förstår hur du känner angående vården , har också blivit väldigt illa bemött ett antal gånger tyvärr! Ledsen

Du vet väl om att man kan skriva självremiss?

Jag skulle skriva en självremiss till någon smärtmottagning  eller den typ av specialistläkare som dina smärtor stämmer in på, kolla upp med den mottagning du skriver till hur de vill att din remiss ska se ut.

Du ska verkligen inte behöva ha det så!

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-10-13 21:14 #4 av: Zadeira

Du har alltså odiagnosticerad smärtproblematik om jag förstår det rätt. Ändå medicineras du med starka mediciner. Har du blivit utredd alls, och på vilka sätt då?

Har du vänt dig till en smärtenhet direkt? Vet att många sjukhus har en speciel smärtrehabiliteringsmottagning som man kan komma till via remiss eller egenremiss.,


Anmäl
2017-10-13 21:25 #5 av: Jbgs

Håller med! Sverige vart är det på väg ?

Anmäl
2017-10-13 21:29 #6 av: [chimpy]

Jag är utredd med diagnos och även varit på smärtrehab. Jag har en annan medicin som jag tar med alvedon men jag får alltid kronisk diarré och magkatarr när jag använt den medicinen ett längre tag och dessutom tar den inte bort den värsta smärtan när jag har som ondast och då tar jag max dosen. Medan nu när medicinen är slut och jag testade Citodon som jag hade hemma har den i stort sätt tagit bort näst intill all värk och gör att jag klarar större delarna av dagarna på jobbet, men jag får ta mellan 2-4 st per dag + 2-4 alvedon per dag, helgerna tar jag mindre. Än så länge har jag inga biverkningar av citodonet. Eftersom läkaren inte vill sjukskriva mig så vill jag gärna ha mer citodon på recept i allafall så jag klarar resten av perioden jag har arbete, sedan kan jag gå tillbaka till det andra.

Anmäl
2017-10-13 23:11 #7 av: punkmusic

Tänk på att citodon är kraftigt vanebildande/beroendeframkallande.

Anmäl
2017-10-13 23:41 #8 av: Michis 08

Hej Fina du !! Jag tänker på dig i snitt 1gång om dagen. 
Jupp!! Jag skratta så gott åt din kommentar om kattfrågan. 
Duuu har sååå rätt ... jag borde skaffa mig en och jag väger för  o emot och blir inte klokare. 

Själv medicinering betyder i min värld att man missbrukar något utöver mediciner, mat / sex/alkohol osv. 
Men du menade vanliga mediciner gissar jag. 
Jo! orkar du höra vad jag tycker du ska göra ?? 

 Va inte arg på vården ... det ger inget mer en gråa hår och en massa huvudverk. ;) 
Finns om du vill ha stöd. 
*** Kram ***

Anmäl
2017-10-14 08:58 #9 av: [chimpy]

#8 Hej =)

Skaffa ett husdjur är ett stort beslut så det gäller att det känns 100 % rätt innan man skaffar ett och att man vet kostnader och annat ansvar som ingår med ett husdjur.

I sådana fall självmedicinerar jag inte, men jag tar tabletter när jag egentligen inte behöver det, som när jag bryter ihop och gråter och allt känns meningslöst, jag vill inte känna dem känslorna så jag tar citodon och några paraflex och någon alvedon tills känslorna börjar försvinna.

Anmäl
2017-10-14 12:12 #10 av: Kedi99

Är det samma sjukhus du har ringt till eller olika? Ifall det är samma så skulle jag rekommendera att byta om du kan

Anmäl
2017-10-14 15:40 #11 av: [chimpy]

Jag har testat 3 andra vårdcentraler de senaste 6 månaderna, nu är jag tillbaka där jag började typ. Jag har både varit hos privat och landsting. Jag börjar undra om jag har någon varning i min journal nör jag ringer in för att boka tid, om det står att henne tar vi inte emot. Man blir ju fundersam.

Anmäl
2017-10-14 20:28 #12 av: Annielle

Du borde nog läsa din journal och skriva tillägg/ändringar till din egen journal om det framgår saker som inte stämmer eller/och viktiga saker som inte nämns, i värsta fall finns det felaktigheter som gör att du inte får bra vård.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-10-14 23:04 #13 av: Michis 08

Hej ... undrar hur du mår nu ? 
Om du vill skriv ett pm , vill inte skriva öppet då det lätt kan missförstås. 
Är vaken 1 tim till ..... 

<3

Anmäl
2017-10-15 13:28 #14 av: Zadeira

#9 Det ringer varningsklockor när du säger att du tar tabletter även när du inte behöver, för att inte känna. Det är ett beroende-beteende. 

Vad säger du till läkarna angående din medicinering? 


Anmäl
2017-10-28 15:22 #15 av: Farwuq

Smärta är ett elände, jag tar bla. Citodon, Lyrica och kodeintabletter, på daglig basis och i maxdoser, sedan år tillbaka.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2017-11-08 01:42 #16 av: vallhund

Att självmedicinera värktabletter är per definition missbruk. Sen kan ju en del av oss laborera med doser osv, sånt brukar jag bara diskutera med veterinär.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2017-11-10 00:47 #17 av: BabyDragon

Har själv problem med smärtor i nacke/rygg efter en bilolycka. Jag tog mycket smärtstillande ett tag för att klara av dagen, men till slut var jag tvungen att sluta p.g.a. biverkningar. 

Jag fick testa en medicin som kallas Saroten. Från början var det en medicin mot depression, vilket den visade sig fungera dåligt för. Men den fungerar bra mot nervsmärtor! Men den kunde jag klara mig på Alvedon.

Det är svårt att vara kronisk smärtpatient i vården. Men försök hitta en dr att diskutera det här med. Fick själv gå till en privat till slut.

Depression är också vanligt när man har långvarig smärta. Sök för det med. Det är inget fel.

Anmäl
2017-11-10 02:43 #18 av: NågonLi

Avskyr oxå våden.. :/

Anmäl
2017-11-10 02:43 #19 av: NågonLi

Avskyr oxå våden.. :/

Anmäl
2017-11-10 09:53 #20 av: vallhund

Man är sällan tvingad att söka vård. Tvångsomhändertagande handlar om eget eller andras liv. Googla LPT.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.