Övrigt

Konstigt att må dåligt pga flytt?

2017-03-02 16:56 #0 av: Anonym

Jag har för drygt ett halvår sen flyttat till en annan ort, jag känner mig inte "hemma" här. Jag har tidigare flyttat men inte känt sån brist på känslan "hemma" som nu. Det är långt jag flyttat och det är en helt annan kultur här så jag känner mig ur fas med andra, naturen (som jag annars brukar ladda batterierna i) är också helt annorlunda vilket gör att allt känns fel.

Sen flytten har jag blivit deprimerad, fått ångest, ångestattacker, minskad matlust och div kroppsliga problem. Även min pojkvän har fått massa problem, bland annat så har hans blodtryck gått från lågt till på gränsen till för högt.

Men ingen verkar förstå att vi mår så dåligt för att vi inte är hemma, är vi konstiga som är så djupt rotade hemma eller är det något annat fel?

Anmäl
2017-03-06 21:42 #1 av: Jbgs

Hemma är hemma... inte alls konstigt man mår dåligt om man inte känner sig hemma på platsen. Dags för flytt ?

Anmäl
2017-03-06 21:49 #2 av: Anonym

Vi ska flytta hem men måste bo här i några månader innan det går ekonomiskt och praktiskt

Anmäl
2017-03-07 20:29 #3 av: Jbgs

Ok ja bara att härda ut då.. försök att hålla dig sysselsatt så kanske det underlättar

Anmäl
2017-03-08 13:21 #4 av: Zadeira

En del personer är sådana som känner sig hemma vart de än bor.  Andra är sådana som mår som bäst när de är hemma i det de är vana vid. Det är inget konstigt något av det eftersom man är olika som personer.

När jag flyttade hemifrån (trots att jag flyttade 2 minuter bort från mina föäldrar bara) tog det över 1 år innan det kändes normalt och bra att komma hem till min nya lägnehet. För hem var ju hos mina föräldrar. Nu har det gått 2 år och jag trivs jättebra att bo ensam, men det tog över ett år att nå dit detta kändes som hemma.

Eftersom ni ska flytta hem igen och detta bara är tillfälligt så försök göra det till det bästa av det. Tänk på att det är tillfälligt, det är övergående. I vissa perioder i livet måste man stå ut och göra sådant som man inte vill eller trivs med för att sedan kunna leva som man vill, på vilken plats man vill. Det brukar hjälpa mig att tänka på, att mycket är tillfälligt för att kunna få det som jag vill sen.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.