Nedstämdhet

Jag behöver hjälp

2017-02-13 22:52 #0 av: [Cloudy]

Hej,
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva eller hur jag ska börja, men jag gör väl ett försök.
Just nu mår jag väldigt dåligt psykiskt och jag vet inte längre vart jag ska vända mig.
På sistone har jag haft det lite jobbigt med självmordstankar och självskadebeteende och ärligt talat vet jag inte hur länge jag orkar ta mig igenom varje dag. Varje dag är en ständig kamp.

Jag behöver hjälp, det vet jag, men psykiatrin tar inte mina rop på allvar. När jag sade till min förra psykolog att jag trodde jag kunde vara deprimerad svarade hon bara "men jag ser ju att du inte är deprimerad. Du ler ju."
I nästan elva månader har jag väntat på en samtalskontakt, men ingenting händer. Trots att de vet om mina självmordsförsök och min nuvarande mentala hälsa. Jag vet inte vad jag mer kan göra. Psykiatrin erbjuder ingen hjälp.

Finns det någon som kan erbjuda ett råd, stöd eller vad som helst?

Anmäl
2017-02-13 23:00 #1 av: lizton

Du kanske skulle ta kontakt med svenska kyrkan eller någon annan kyrka. Präster kan ge samtalsstöd.  Om du funderar på livets mening och om det finns någon högre makt som kan hjälpa dig eller inte kan ett samtal med en präst kanske hjälpa.

Yoga hjälper många människor. Det finns speciell yoga för att motverka depression.

Anmäl
2017-02-16 21:26 #3 av: 91Marran

Ett tips är att åka in till psykakuten. Det hjälpte mig. Hade inte stått här utan den dagen.

Anmäl
2017-02-18 09:09 #4 av: tk1971

Har du nån läkarkontakt förutom den där psykologen? Nån psykiater alltså? Om inte, så skulle jag göra som #3 föreslår. Och jag skulle ta upp ALLT där. Tyvärr måste man vara påstridig och inte ge sig, för annars händer inget.

Lycka till!

Anmäl
2017-02-18 18:45 #5 av: Calcifer

Säger också var påstridig, ge inte upp, kräv hjälp. Åk in till psykakut om det finns i närheten, annars kolla var närmaste finns. Här är det 2 timmar bort, men sjuktaxi har du rätt till för att ta dig dit då kostar det 100:- per resa. Det kan vara bra att veta, om du inte kan ta dig dit på andra vis. Annars åk in till vanliga akuten. De kan egentligen inte göra så mycket, men det kan göra att man får in ännu fler flaggor i journalen som verkligen skriker att du behöver hjälp. Ibland får man överdriva, åk in, gråt, säg att du vill dö, visa självskadorna. 

Ibland är det nästan omöjligt att få rätt hjälp, speciellt akut hjälp. Men ibland går det med tillräcklig envishet. 

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2017-03-02 17:25 #6 av: love-child

Blir så arg när jag läser att psykiatrin inte tar dig på allvar. Vadå ler, på riktigt? Säger som dom andra, KRÄV VÅRD. Har suttit där du sitter själv och fick inte hjälp förrän jag hamnade på intensiven pga självmordförsök. Så galet. Har du någon familjemedlem som kan stötta dig? Du får gärna skriva till mig om du bara vill prata av dig. Kan ju ibland hjälpa tillfälligt. Hoppas verkligen att du får hjälp snart. Kram på dig

Anmäl
2017-03-25 02:14 #7 av: [SofiaRouge]

Så sjukt oprofessionellt av dem att inte ta dig på allvar och uttalar sig så obildat. Hoppas du hunnit få tid för samtalsterapi eller liknande redan, annars lyssnar jag mer än gärna om du vill prata av sig <3

Anmäl
2017-03-25 03:08 #8 av: Adelynne

Det är akutpsyk du ska söka dig till när du mår så här dåligt. Berätta det du sagt till oss här, så kommer de att ta hand om dig. Det är viktigt att du är tydlig (för deras skull menar jag) om dina självmordstankar och att du faktiskt undrar hur du ska orka, och hur du ska få hjälp när din psykolog inte lyssnar.

Finns det någon som kan följa med dig när du åker in, som stöd och hjälp att förklara hur du mår?

Anmäl
2017-03-26 22:26 #9 av: [Cloudy]

Hej och tack för alla svar!

Mina föräldrar tycker mest att det är själviskt av mig att vilja ta mitt liv och att det är ett irriterande problem som är i vägen för det normala livet liksom.

Jag har haft kontakt med akutpsykiatrin förut men de tycker inte att det är tillräckligt allvarligt.

Men nu har jag faktiskt fått en tid!
Det känns lugnande och bra.
Så jag hoppas att de lyssnar den här gången, för jag börjar bli riktigt trött på att be om hjälp om igen när ingen lyssnar.

Tack igen för alla svar, det fick upp motivationen.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.