Behandlingar

Fruktansvärt less på psykiatrin.

2016-07-11 11:47 #0 av: Calcifer

Är så fruktansvärt less på psykiatrin och allt deras strul. Jag har en läkare som är MIN läkare som ska vara den som har hand om mina mediciner. Ändå får jag sömntabletter utskrivna av en annan läkare. Fel dosering, fel anvisningar, och ett 10-pack tabletter. Jag tar två till kvällen, vilket betyder att det alltså räcker i fem dagar. Jag ringer och ringer och försöker få det rättat helt utan resultat vilket betyder att jag sover nästan aldrig och alltid har skyhög ångest. Min depression är dessutom helt obehandlad just nu vilket såklart också knäcker. Orkar inte med allt strul längre, varför kan det inte bara få flyta på som det ska?

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2016-07-11 11:53 #1 av: IaMiaMaria

Jag är lite i samma sits som dig, också en hel del problem med dom. Min läkare har semester i tio veckor så är åter i början på september. Ingen annan läkare vill göra nåt under tiden fast jag behöver hjälp.

Jag fick en förpackning med 10 st sömntabletter och de skulle räcka i tio veckor!! Så jag får ta en i veckan. Sover också skit dålig och somnar inte förrän på morgon kvisten.

Det är jätte frustrerande!

Anmäl
2016-07-11 13:06 #2 av: kim1980

Sommar halv året är krångel på många sett !
Man får förutse planera God tid .

Men hade vart lättnad få gjort utredning ..

För hade jag mer sov oro problem .
Men det allt blit bättre.. Man kan säga att man hittat sig själv förstånde mot sig själv .
Sen tror jag på allt möjliga knep på naturlig väg.
Är tacksam att jag är öppen sinad .
När vården mm krånglar . Så hittar alltid nån väg
Tills vidare mens man väntar å längtar till målet !

När far gick bort då hamna jag i en svacka vaken i 4 nätter .. jag köpte andlig saltsten lampa det rädda mig få ro igen..

Jag är envis hittar andra vägar .
Sömn medicin skulle jag inte få alls ändå..
Inte vilka mediciner som helst..
Gör har ADHD dem blir dömda för många med ADHD sköter sig inte alls !
Så det drabbar dem som sköter sig tyvärr . (

Så vad glada att ni får rullande resten av året !
Och att ni har eran utredning klappat klart !
Alla får inte ens det liksom tyvärr !

Anmäl
2016-07-11 13:42 #3 av: Calcifer

#1 Jag fick ett recept tidigare på sömntabletter. 30 st. De räcker i ungefär 2 veckor. Två uttag. Uttagsintervall 18 veckor. Logik där. Så efter två veckor skulle jag alltså gå 16 veckor utan sömn hade de tänkt.

#2 Det där är ingenting som har med mig och mina problem att göra. En diagnos är totalt värdelös att ha om ingen hjälper en med den. I två år har jag stått i olika köer till olika kuratorer trots att det är en psykolog jag behöver. Två kuratorer har slutat, och två till är bara vikarier. Medicineringen har strulat i två år den med. Får jag inga sömntabletter sover jag inte. Punkt slut, inget alternativt fungerar inte. Och har man gått säg en månad där man max sovit 2-3 timmar var tredje eller så dag så slår det till slut slint i hjärnan, man hallucinerar, kan inte tänka klart, enkla saker som typ att kunna förstå att en 20-lapp räcker till två mjölkpaket om de kostar 7 kronor styck är OMÖJLIGT att räkna ut. Det svartnar för ögonen, man ser stjärnor, och till slut börjar hjärnan skicka ut elektriska signaler till resten av kroppen så det känns som om man tar i ett elstängsel ungefär fem gånger per minut.

Då skiter jag fullständigt i om jag fått en diagnos eller inte, det gör mig knappast något gott när jag mår så fruktansvärt dåligt pga ingen sömn. Och vadå rullande resten av året? Här rullar ingenting, och varför ska jag vara glad för det?! Otroligt okänslig kommentar.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2016-07-19 23:12 #13 av: kim1980

Men jag undrar vad du har provat liksom.
Det jag har funderat på ett tag nu .
Vilka vägar alltså ?

Anmäl
2016-07-21 12:59 #18 av: Zadeira

Psykiatrin överlag kan man bli gråhårig av.  Min psykiater är över 70 år, och därför bara är där 2 dagar i veckan. Det gör ju att det är omöjligt att få tider som inte ligger 4 månader fram. Dessutom tar han 2 månaders semester, och även om jag ringerför en akuttid pga att jag måste ha ett intyg till Försäkringskassan såm att jag får mina pengar så går det inte att ordna fören i oktober, när intyget måste vara inne i september. Jag har redan bytt från den andra psykiatern på det stället eftersom hon var skitdålig, så antingen får jag ha en värdelös psykiater som man kan få tid hos eller en bra men som man aldrig kan få tider hos.

Vet du varför det är en annan läkare som skrivit ut det receptet? Och framförallt, är du ordinerad enligt läkaren på den där lappen som sitter på receptet att ta sömntabletter varje kväll eller är det som du gör för att du själv behöver? Alltså vad jag menar är om ni är överens om hur stort ditt behov egentligen verkligen är och du helt enkelt får ut för liten dos, eller om du tar mer än vad doktorn säger och tycker? (Det är inget dömande vill jag förtydliga, bara en fråga för att förstå varför du inte får recept som räcker så länge som det ska.)

Själv är jag ordinerad mina sömntabletter vid behov , men min läkare skriver alltid ut 100 pack direkt eftersom det är det billigaste och han alltid säger "så räcker det säkert till nästa gång vi ses och jag behöver inte hålla på med receptförnyelse under den tiden." (och med tanke på att man får tid en gång var fjärde månad så är 100 pack det bästa, även om jag bara ta 3-4 gånger i veckan).


Anmäl
2016-07-21 17:14 #22 av: Calcifer

#18 Ja det står i ordination fem dagar i veckan ska jag äta den. Sen vilka två dagar jag väljer att inte ta dem är upp till mig. Jag brukar planera det innan dagar där jag inte har något dagen efter jag måste vara pigg till.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2016-07-21 17:26 #23 av: Zadeira

#22 Men då förstår jag verkligen inte hur de tänker. Du tar den alltså enligt ordination men får inte tillräckligt med tabletter utskrivna att ta dem som du ska enligt ordination. Och inte hjälper det att du pratar med dem heller verkar det som. Jättedumt!


Anmäl
2016-07-21 17:32 #24 av: Calcifer

#23 Nej det strular jättemycket. Tidigare fick jag ångestdämpande, som de också strulat som fan med. Då skulle jag egentligen bara ha dem som extrahjälp ifall mina vanliga ångestdämpande inte var nog, dvs vid typ krissituationer, en så fick jag inte mina vanliga och dessa fick jag med ordination att ta tre stycken om dagen. Från ett paket med 20 tabletter. Och det skulle räcka i fyra veckor. Do that math, tar inte många sekunder att se hur korkat det är.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2016-07-21 18:12 #26 av: Zadeira

#24 Min läkare på VC är likadan med mina smärtstillande för min kroniska värk. Enligt ordinationen han skrivit ska jag ta 1-2 tabletter upp till 3 gånger om dagen. Och så får jag 40 tab som ska räcka 14 dagar. Det går inte heller ihop matematiskt utan jag får ta en om dagen, och två vid extra dåliga dagar. Undrar om läkare har nån sån ådra i kroppen som gör att de inte räknar som oss andra.


Anmäl
2016-07-25 21:16 #27 av: Lia

Tråd rensad från OT och alldeles för osammanhängande text. Fortsätter detta trots dessa tillsägelser kommer skrivförbud utfärdas till berörd användare.

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.