Om Depression iFokus

Depression är en osynlig men fullt verklig psykisk sjukdom. Här finns det en samlingsplats för oss som lider av en depressiv diagnos. Alla är välkomna att diskutera, fråga och lära sig mer om diagnoserna och de olika hjälpmedel som finns till hands.

Mitt namn är Julia. Jag har alltid varit en väldigt ängslig varelse. Allt började nog innan min födelse, med en mamma, mormor och gammelmormor (och förmodligen hennes mor) - alla med diverse psykiska åkommor, alla med bland annat depression. Det gav mig en genetiskt sårbarhet redan från början. Jag minns att min lärare varnade mig 2009 när jag snart skulle gå på sommarlov om riskerna med att plugga så galet mycket jag gjorde. Det intresserade inte mig - jag hade ju ett mål, visioner! Jag skulle nog ha lyssnat, för året därpå, sista året på högstadiet, gick jag in i väggen och drabbades av utmattningsdepression. Utmattningsyndromet la sig i kapp med att kraven i gymnasiet blev färre, men depressionen håller i sig än. Sen dess har jag fått en rad andra psykiska och fysiska diagnoser men jag försöker hålla det i schack med bl.a. litium och SNRI-preparat. Nu försöker jag se det positiva i livet och blickar framåt.

Läs igenom iFokus skrivregler samt kategoriförklaringarna innan du postar något. Tänk också på att sätta ut ett (x) i rubriken om känsliga eller unga kan påverkas negativt av inlägget. Självmordstankar och självstympande handlingar tas i det dolda. Lämna en kommentar här för att få tillgång.

Hoppas att ni ska trivas!
- Sajtvärd Gapskrattar

Värd

Avatar för Lia

Medarbetare

Avatar för Calcifer